Video op Instagram

Hoe gebruik je Instagram Verhalen en video’s voor jouw bedrijf.

Geen idee hoe je Instagram video’s en verhalen maakt die jouw doelgroep aanspreken?

Ben je op zoek naar inspiratie?

In dit blog laat ik je een aantal manieren zien waarop je Instagram-video kunt gebruiken om je verhalen en tijdlijn te vullen met leuke en interessante inhoud.

 

Instagram Verhalen

Miljoenen gebruikers van Instagram bekijken elke dag Instagramverhalen. Deze verhalen staan maar 24 uur online. Daarna verdwijnen ze automatisch. Dit kan je gebruiken om de kijker het gevoel te geven dat ze NU moeten kijken, omdat ze anders te laat zijn. Gebruik daarom je verhaal om mensen naar je winkel, restaurant of sportschool te krijgen.

 

Zet tijdelijke aanbiedingen in je verhaal/storie

Omdat een verhaal maar één dag te zien is kun je dit goed gebruiken voor de promotie van heel tijdelijke aanbiedingen. Mensen zijn dol op bijzondere voordeeltjes, daar kan je dus goed op inspelen. Zet in een verhaal één artikel centraal en geef korting zolang als het verhaal online is. Je klant moet de video in de winkel kunnen laten zien. Om ervoor te zorgen dat jouw volgers je verhalen willen blijven zien doe je dit niet al te vaak, en zeker niet op vaste tijdstippen.

 

Inspiratie voor video’s op je tijdlijn

Video’s worden automatisch afgespeeld en kunnen maximaal 60 seconden lang zijn, waardoor ze de aandacht van je volgers vasthouden. Hoe langer de video, hoe sneller mensen afhaken.

Weet je niet wat voor video’s je wilt maken? Ik heb hier een paar ideeën voor je:

 

Zet je voorraad in de spotlights!

Ben je bloemist? Laat dan je leukste plant zien in meerdere bloempotten of maak een video terwijl je een boeket maakt. Als je kleding verkoopt maak je natuurlijk een paar foto’s van die bloes in wisselende combinaties. Sportschool? Een video van apparatuur is zo gemaakt. Of laat je zumba-instructeur een klein voorproefje geven.

Met jouw video geef je de kijkers een idee van hoe het product eruit ziet en welke opvallende functies er zijn. Denk eraan dat Instagramverhalen bedoeld zijn om je volgers het echte leven te laten zien. Let er daarom op dat je video spontaan is en er niet uitziet alsof je een heel script hebt geschreven.

 

Stel je medewerkers voor

Heb je de aandacht van je publiek kunnen trekken? Geef ze dan een kijkje in je winkel. Vraag je medewerkers of ze je kunnen vertellen wat hun werk is. Willen ze niet gefilmd worden omdat ze daar zenuwachtig van worden? Neem dan een paar actiefoto’s en gebruik die voor je verhaal.

 

Laat zien wat je hebt ingekocht

Laat zien hoe je je stellingen vult met je aanbiedingen, of je beste product. Van het magazijn tot de plank, inclusief stomen van de kleding of het uitpakken van het koffiezetapparaat.

 

Nodig een ander uit om je verhaal over te nemen

Verras je volgers door je verhaal door een ander te laten plaatsen. Vraag bijvoorbeeld je buurman (ook ondernemer) om in jouw zaak een video op te nemen, of een serie foto’s te delen. Wel met hem of haar in beeld natuurlijk. Een goede klant kan natuurlijk ook. Of je dochter, of je boekhouder. En nog leuker is het natuurlijk als je een bekende persoon (een influencer dus) kun inschakelen. Op deze manier laat je jouw content ook aan hun publiek zien en heb je “dus” en groter bereik.

 

Jouw producten in de hoofdrol

Breng je koopwaar op een speciale manier onder de aandacht. Als je een productvideo maakt, leg de nadruk dan op bijzondere onderdelen. Die mooie knoop op dat jasje, de spieren die aangepakt worden door dat apparaat. Als je elektronica of auto’s verkoopt kun je natuurlijk heel goed gebruik maken van de officiële video’s, maar het is leuker om jouw eigen showroom te gebruiken.

 

Maak zelf een instructievideo

Laat je klanten zien hoe je goed voor die mooie bos bloemen zorgt, of hoe je dat leuke jurkje moet wassen. Video’s hoeven niet heel lang te zijn. Echt, de 60 seconden die je maximaal hebt voor een tijdlijnvideo is ruim zat. Kijk maar hoe LG in deze video laat zien hoe je je data van een iPhone overzet naar hun telefoon: https://www.youtube.com/watch?v=Ff2WiTVnLA8

 

Maak korte reclamefilmpjes

Korte commercials op Instagram kunnen grappig, emotioneel of inspirerend zijn. Ze zijn een geweldige manier om je product op een leuke manier weer te geven. Een leuk voorbeeld is deze video van Hunkemöller met Doutzen Kroes in de hoofdrol: https://www.youtube.com/watch?v=yhL47SR63aI

 

Tips voor het maken van effectieve Instagram-video’s

 

Wees creatief

Een video hoeft er niet perfect uit te zien. Laat zien dat jij dit zelf doet, dat voelt “echter” dan een foutloos filmpje.

 

Gebruik tekst en ondertiteling

Veel gebruikers laten hun geluid uitstaan als ze social media gebruiken. Misschien omdat ze eigenlijk aan het werk zijn, of omdat ze anderen sowieso niet willen storen. Daarom is het belangrijk om ook tekst over je video te plakken, of er ondertitels onder te zetten. Zo komt je boodschap altijd over en blijven volgers toch kijken.

 

Maak nieuwsgierig met je titel

De titel van je video moet mensen prikkelen. Zorg ervoor dat hij de inhoud goed beschrijft, maar maak er geen hele roman van. Kort, krachtig en als het past LEUK. Opelnl doet het hier goed.

https://www.instagram.com/p/BaZE_XyjSqR/

 

Gebruik relevante hashtags

Hoe specifieker je hashtags zijn, hoe beter. Relevante hashtags maken het voor je doelgroep makkelijk om je berichten te vinden. Overdrijf het aantal hashtags niet, want dat maakt de tekst natuurlijk niet makkelijk leesbaar. De video van Opel Nederland hierboven heeft een goede titel, maar bereikt alleen Opel liefhebbers, of mensen die al nieuwsgierig zijn naar de Grandland. #Rijervaring #SUV #Bochtenwerk, #Bijtelling zijn allemaal hashtags waar rijders van andere merken in geïnteresseerd zijn. Denk daar dus goed over na. Takkenvrouwtje laat in de post hieronder zien hoe het ook kan. Zij heeft niet alleen #Valentijnsdag gebruikt, maar ook #Sieraad en #Liefde. Haar bereik is daardoor groter.

https://www.instagram.com/p/Bd-MSq5BI6u/

 

Let op wanneer je verticale video gebruikt

Voor Instagramverhalen is verticaal opnemen goed te gebruiken. Dit ziet er op smartphones heel natuurlijk uit. Het voordeel is dat je bezoekers hun telefoon niet hoeven te draaien tijdens het scrollen.

Bij losse video’s die als een bericht op je tijdlijn staan worden verticale video’s verkleind. Dat ziet er niet goed uit en kan ervoor zorgen dat je volgers die video snel voorbij Zonde van de tijd die jij er in hebt gestopt, dus.

 

Analyseer je gegevens

De links laten natuurlijk maar een paar voorbeelden zien. Wat voor deze bedrijven werkt, hoeft niet per se voor jou te werken. Je zult dat zelf moeten ontdekken. Bekijk regelmatig je statistieken en bepaal daarmee wat wel en wat duidelijk niet werkt. Pas daarna je strategie aan.

 

Tot slot:

En weet je wat nou zo leuk is? De meeste tips werken ook gewoon voor Facebook. Alleen zou ik daar geen hashtags gebruiken. Waarom niet? Omdat dat op Facebook nu eenmaal niet vaak gedaan wordt.

 

Veel succes met je Instagram (en Facebook)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Secondant2

Schepenveld 12 - 08

3891 ZK  Zeewolde

Secondant2

  • Over

  • Blog

Volg secondant2

Dit is een site van Ontwerpmevrouw

© Ontwerpmevrouw. Alle rechten voorbehouden / all rights reserved. Powered by YOOtheme.